Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt!

Dit is de wet van de aantallen, de theorie is dat het resultaat van een bepaalde situatie het gemiddelde is van alle resultaten opgeteld.

Om je winst te verhogen moet je ook je verliezen verhogen weten velen succesvolle verkopers en ondernemers.

Wanneer het gaat om menselijke relaties, worden we sterk beïnvloed, of we het nu leuk vinden of niet – door de mensen die het dichtst bij ons staan. Het beïnvloedt onze manier van denken, onze eigenwaarde en onze beslissingen. Natuurlijk is iedereen een eigen persoon, onderzoek heeft aangetoond dat we meer gevormd worden door onze omgeving dan we denken.

Het is dus ideaal om omringd te worden door positieve, ondersteunende mensen die willen dat jij slaagt, is het ook noodzakelijk om de critici in jouw omgeving te hebben. Volgens een studie in het Journal of Consumer Research genaamd: ‘Tell Me What I Did Wrong: Experts Seek And Respond To Negative Feedback ”  vertaald naar het Nederlands: Zeg me wat ik verkeerd doe”: Experts zoeken en reageren op negatieve feedback,” beginners hebben een voorkeur voor positieve feedback, maar experts willen juist ook negatieve feedback, zodat ze vooruitgang kunnen boeken.

Je zult meer kritiek tegen komen naarmate je succesvoller wordt. Het duurt een tijdje om deze mentale weerbaarheid te ontwikkelen. Kijk maar naar de grote namen. Deze mensen staan elke dag onder vuur. Succesvolle mensen hebben een dikke huid. Deze hebben zij ook nodig om de harde kritiek af te weren die zij voor de voeten krijgen. Verwar kritiek dan ook niet met een negatieve levenshouding of passiviteit.

Kijk eens zorgvuldig naar jouw leven. Omring jij jezelf met succesvolle mensen? Zo niet trek er eens op uit en ontmoet nieuwe mensen! Mensen die wellicht een betere levensstandaard hebben. Mensen die zich ontwikkelen en meet willen halen uit het leven. De mensen in jouw omgeving die kritiek leveren zijn niet per definitie slecht. Van kritiek leer je en ontwikkel je net zo goed als van positieve feedback. Zonder donker is er geen licht.
As above so below..

 

Categories: FactsFreebies

2 Comments

Michael · May 20, 2014 at 12:09 pm

Thank you for this lovely article. It really was a good read. One small question tough: how do you set-up fonts to be the same size as the title? Thank you so much! Keep it coming!

    admin · May 20, 2014 at 12:11 pm

    Thank you so much, Michael!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Awesome

Leads genereren.

Het succes van jouw organisatie hangt af van de hoeveelheid klanten die je binnenhaalt en houdt. Of je nou een dienst, een product of beiden ‘verkoopt’ het komt toch op hetzelfde neer. Er zijn twee Read more…